GTS ICT Security

HOE KUNT U ZICH TEGEN CYBERCRIME BEVEILIGEN?

De laatste jaren zijn er steeds meer hacks of malware gijzelingen uitgebreid in het nieuws gekomen. De cybercriminelen worden steeds inventiever en gebruiken het zogenaamde Malware.

Veilig draadloos netwerk

Steeds meer overheidsinstellingen willen hun burgers toegang geven tot publiek internet in de openbare (gemeentelijke) gebouwen. Ook krijgt men van medewerkers steeds meer de vraag om hen toegang te verlenen tot dit netwerk. Zij willen met hun privé device toegang tot bepaalde informatie. Redenen genoeg om te kiezen voor een draadloos netwerk. Het draadloze netwerk van Aerohive Networks biedt hiervoor een passende oplossing. Het grootste voordeel? – Er is geen single-point-of-failure: het netwerk blijft actief, ook als er een access point uitvalt, wat redundancy overbodig maakt. Vanuit de HiveManager is het netwerk eenvoudig te configureren en wanneer het managementsysteem voor het netwerk uitvalt, blijven alle access points gewoon werken. Tevens kunnen gastaccounts heel eenvoudig door de organisatie zelf worden aangemaakt. De toegang tot internet die via deze gastaccounts wordt aangeboden, blijft netjes gescheiden van de toegang die vaste gebruikers hebben. Dit waarborgt de veiligheid van het netwerk.

Veilige authenticatie

Om te voorkomen dat onbevoegden toegang hebben tot vertrouwelijke informatie is de combinatie van simpelweg een gebruikersnaam en wachtwoord niet meer voldoende. Authenticatie via Authasas zorgt voor een extra beveiligingsniveau bovenop het gebruik van wachtwoorden. De combinatie van een pincode/wachtwoord met een token/mobiel zorgt voor een unieke authenticatie.

Veilige data uitwisseling

De meestal opgestelde traditionele firewall biedt tegen Modern Malware helaas niet meer dan schijnveiligheid. Gelukkig zijn er moderne ‘Next Generation Firewalls’ die u kunnen beschermen. Het is zelfs een noodzaak om hierover te beschikken. Anders dan de traditionele firewalls bieden dezze Next Generation Firewalls volledige controle over en inzicht in al het verkeer dat erlangs gaat – op niveau van applicaties, gebruikers en content. Dit in tegenstelling tot een traditionele firewall die alleen beveiligt op basis van poorten en protocols.

Beveiliging van data

Standaard maatregelen zoals een firewall zijn voor kritische internetapplicaties, documentfolders of databases niet meer voldoende. De Web Application Firewall van Imperva biedt grip op de risico’s die afkomstig zijn van het internet zoals web-attacks, kwetsbaarheden in databases en bescherming tegen internetwormen. Het Application Defense Center (ADC) waakt over potentiële beveiligingslekken van bedrijfsapplicaties en databases en beschikt daarvoor over een eigen researchteam en een zeer uitgebreid lab met real world bedrijfsapplicaties en databases.

Meer weten

Voor meer informatie over het beveiligen tegen Cybercrime, kunt u contact met ons opnemen. De contactgegevens vindt u op onze contact pagina.